Namaz kılmanın Allaha kulluk etmede en iyi yol olduğunu hem Kurân-ı kerîmde, hem de Peygamberler vasıtasıyla biliyoruz. Ancak bilmediğimiz birkaç yönü daha çıkmaya devam ediyor.
Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Ulusal Işın Teknolojisi Merkezi’nde yapılan bir bilimsel araştırma, secde etmenin insanı kanserden bile koruduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca, hamile kadınlarda ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediği tespit edildi. Bölüm Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, zamanımızda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu sebeple daha fazla ışın aldığını belirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılması gerektiğini bildirdi. Mısırlı bilim adamı özetle dedi ki:
* Secdede; yedi organın yerle teması enerjiyi boşaltıyor
* Secde; yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geliyor.
* Secdede; insan boyu küçüldüğü için, elektromanyetik dalgalara uğrama oranı daha da azalıyor.
* Elektriğin vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için, secde anında kıbleye dönmek gerekir. Çünkü Kâbe yeryüzünün merkezidir.
* Beş vakit farz, elektrik yükünün dışarı atılması için yeterlidir.
* Sabah namazıyla insan, güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başlar.
* Öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları, günün yorgunluğunu ve stresini azaltıp, insanı rahatlatır. [Müslümanlar beş vakit namazı, sırf faydaları için değil, Allahın emri olduğu için kılarlar.]